Horská chata Hanapetr je součástí obce Dolní Dvůr. Najdete ji však mimo obec na Hanapetrově pasece v nadmořské výšce 840 m, kde krom penzionu jsou jen 3 chaloupky málokdy obývané. Naleznete zde tedy potřebný klid na odpočinek a soukromí. Jen lišky a jeleni tu dávají dobrou noc.

Chatu pronajímáme jako cely objekt, ceny se odvíjejí podle počtu osob. objekt je ideální na dovolenou po celý rok, pro rodiny, větší i menší skupiny, milovníky přírody, turisty, lyžaře, běžkaře, cyklisty, jiné sportovní nadšence, nebo pro ty co si jen chtějí přečíst dobrou knihu a vypít! šálek dobré kávy u krbu.

K chalupě dojedete bez problémů po celý rok. V zimě jsou potřeba jen dobré, nesjeté zimní pneumatiky, nejlépe vozidlo s pohonem na všechna čtyři kola anebo sněhové řetězy. A kdyby bylo nejhůř, tak Vás traktorem povytáhneme,

Stravujete se u nás, jak umíte, tedy vaříte si sami. My Vám, ale rádi pomůžeme nakoupit co budete na pobyt na chatě potřebovat, abyste nevozily vše bůh ví odkud. Na všem se před Vašim příjezdem domluvíme. Doporučíme kam na procházku, výlet, čí dobré jídlo. Ani zmrznout Vás nenecháme, než dorazíte nanosíme Vám dřevo a roztopíme v krbu, hlavně pro ty, co přijedou na sjetých zimních gumách a budou v tom mrazu čekat, než je vysvobodíme. Ale nebojte, cestu k nám udržujeme, vyhrneme sníh (pokud vůbec nějaký napadne), poštěrkujeme pro ty, co se bojí, když to trochu klouže (např. paní majitelka). A sníh kolem chaloupky odházíme.

A když od nás nic nebudete potřebovat, tak se uklidíme do domečku vedle chaty. Ale kdyby něco, kdykoliv zaklepejte, rádi pomůžeme.

U nás, v srdci Krkonoš, Vás baví svět!